Youtube’de nasıl bulunurum?

Youtube
4 yıl önce / 11-12-2020

Youtuber olmak birçok insanın hayali. Birçok insan bu hayali gerçekleştirmek için bir Youtube kanalı açıyor. İnsanların unuttuğu en önemli şey ise Youtube’nin bir çöplük olması. Youtube herkesin kanal açmasına izin verdiği için özgün içerik üretmek zor. Özgün içerik keşfedildiğinde kanalınızın büyümesini hızlandırıyor ama kopyalarının çıkmasına bu yüzden de Youtube çöplüğünün de büyümesine sebep oluyor. Çöplüğün büyümesi yeni açılan kanalların daha yavaş büyümesine hatta büyüyememesine sebep oluyor. Bulunabilmek için bizim biraz efor sarf etmemiz gerekiyor.

Youtube’de bulunabilmek için yapmamız gereken şey SEO (Search Engine Optimization), Türkçesi arama motoru optimizasyonu. Peki nedir bu arama motoru optimizasyonu? Ürettiğimiz içeriğin aramalarda yukarı çıkmasını sağlayacak yani çöplükte bizi parlatacak bizim bulunmamızı sağlayacak şeyler.

İlk işimiz etiketler olacak. Etiketler aramalarda bizi büyük ölçüde öne çıkartacaktır. Etiketler için yapmamız gereken içeriğiniz ile alakalı ve içeriğinizin içinde bulunan şeyleri kelime ya da kelime yapıları şeklinde 20-30 tane bulmak. Bu kelimelerden bir tane eklemek o kelimeler dışında diğer kelimeleri ekleyen insanların videolarının neredeyse hepsini eleyerek üste çıkmasını sağlayacaktır.

Etiketler gibi işe yarayan bir diğer şey video açıklaması. Video açıklamasının büyük bir kısmı etiketler gibi iş yapmaktadır. Videonuzla ilgili iyi bir açıklama yazmak videolarınızı iyi bir ölçüde öne çıkaracaktır. İlk cümleleriniz kısa kısa ve videonuzu etiketlemek amaçlı cümleler olursa daha iyi olur.

Bu önerim biraz klasikleşmiş bir öneri. Özgün içerik üretmek. Özgün içerikler sizi öne çıkarır çünkü daha önce yapılmamış ve size ait bir içeriktir. Size tavsiyem özgün içerik üretmek yerine bu içeriklerinizi satmanız olacaktır. Özgün içerik üretmek eyer keşfedilmez ve sizde büyürseniz, bu içeriği keşfeden biri olursa zamanında yapılmış ama fark edilmemiş ben yaparım der ve yapabilir. Buda fikrinizin boşa gitmesine sebep olacaktır.

Kötü içerik bile üretseniz bu içeriklerde istikrarlı olup düzenli video atarsanız kanalınız büyüyecektir er ya da geç. Büyük bir kanalsanız özgün içerikler sizi daha öne çıkartır. Küçük kanalsanız düzenli olarak devam etmek sizi büyütecektir. Son olarak da video küçük resmi bu resimlerde video ile ilgili birkaç görsel ve ilgi çekecek sözler yazın. Eğer bir seri çekiyorsanız bölüm sayısını da belirtmeyi unutmayın.

Sorularınızı yorumlar kısmından sorabilirsiniz.

Yorum Yaz
E-posta adresiniz yorumlar listelenirken gizli kalacaktır.
İlk yorumu siz yazın!

Bu konu için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yazarak destek verin!

Yorum Yaz