Türkiye’deki konsol fiyatlarını yabancılar konuşuyor

Gündem, Oyun
4 yıl önce / 05-10-2020

Ülkemizdeki yüksek konsol fiyatları yabancı basında bile yankı buldu. Xbox Series X fiyatı “delicesine pahalı” olarak lanse edildi.

Son 1 yılda oyun konsollarına muazzam zamlar geldi. Çok değil daha 2020 yılının Nisan ayında 1600 TL’ye Xbox One S satın almak mümkündü.

Game Rant, Tech News Today ve Pure Xbox gibi mecralar ülkemizdeki konsol fiyatlarını manşetlerine taşıdılar. Yabancı mecralar genel olarak Türkiye’deki konsol fiyatlarının üzücü olduğunu ve Xbox Series X’e ulaşmanın da neredeyse imkansız olduğunu vurgulamışlar.

ABD’de 499 birime satılan bir konsolun ülkemizde 9299 birimden satılıyor yaklaşık %110 gibi bir vergilendirme ile bu fiyatları görüyoruz.

1 Ocak’ta ek gümrük vergisi yüzde 50’den 20’ye düşürülecek ama bir çok insan, gelen vergi bu zamana kadar gitmedi ve bu gelen gümrük vergisinin süresi uzatıldı. Çoktan bitmesi gereken bir vergiydi deniyor. İnsanlar fiyatların düşeceğini düşünmüyorlar. Vergiler azalsa bile konsol üreticilerinin fiyatlarını düşürmeyeceklerini düşünüyorlar.

Yorum Yaz
E-posta adresiniz yorumlar listelenirken gizli kalacaktır.
İlk yorumu siz yazın!

Bu konu için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yazarak destek verin!

Yorum Yaz