Türkiye'de Oyun

Gündem, Oyun
4 yıl önce / 25-10-2020

Bir çok insanın iyi vakit geçirmek için oynadığı oyunlar bir çok insan tarafından farklı görülüyor.

1- Oyunlar çocuklara kötü örnek oluyor yasaklasınlar!
Bu görüşü savunanlar oyun nedir bilmiyorlar bence. Savundukları şey oyunlarda savaş, kan, vahşet var. Evet, bazı oyunlarda var ama bir çok oyunda bunlar yok çocuklara telefon, tablet, bilgisayarı veridikten sonra kotrol etmek gerekiyor "Neler oynuyor ?" "Neler yapıyor ?" bu sorunların cevaplarını bulun sonra çocuğunuza göre bir oyun bulun. Benim önerilerim Minecarft; evet bundada savaş var bundada kılıç var ama barışçıl modda oynatırsanız yada yaratıcılık modunda oynatırsanız hem yaratıcılığı artar hem becerileri artar. Bana hiç savaş olmayan bir şey öner diyorsanız Similasyon oyunlar araba, tır, uçak sürme similasyonları gibi oyunları oynata bilirsiniz.

2- Son zamanlarda fiyatlar iyi yükseldi zaten oyunlar lüks olmalı.
Bu düşünce neye göre ortaya çıktı yada neyi savunuyor şahsen anlayamadım. Oyunlar bize bir çok dünya bir çok ortam bunların dışında bize iyi vakit geçirten bir şey sanal oyunların dışında kart oyunları, okey, gibi oyunlarda lüks olsun hiç eylenmeyelim sürekli somurtalım. Yapılan bazı araştırmalarda bazı içinde öldürme isteği olan katiller oyun oynatılarak terapi gördüklerinde eylendiklerinde için deki bu güdülerden kurtulmuşlar. Günümüzde bir çok insan araba hayali kurmuyor artık çünkü alamayacağını biliyor ve artık hayallerinde oyun konsolu yada kötü evet en iyisi yada iyi değil kötü de olsa bilgisayar almak istiyor lüks olmamalı ama fiyatlardan dolayı lüks gibi.

3- Oyun oynuyorsunuzda ne oluyor?
İyi vakit geçirip dertlerimizden kurtuluyoruz. Eyleniyoruz. Bazı insanlar tarih öğreniyor. Kimisi ingilizce öğreniyor kimisi yeni dünyalar keşfediyor. Oyun oynamak eskisi gibi değil kimi oyunlar size hikaye kimi oyunlar size eylence kimisi bilgi kimisi bir ressim gibi sanat sunuyor. Oyunlar eskisi gibi değil. Eskiden sadece oyunlar oynanılıyordu şimdi oyunlar size her şeyi suna bilir. İçinde sanat, bilgi herşeyi bula bileceğiniz bir ortam gibi kimisinde sanal bir dünyada rol yapabilir farklı hayatları deneyimleye bilirsin. Kimisinde evler işa edip mimarlık yapablirsin. Kimisinde hayvan olup doğayı anlamaya çalışa bilirsin. Oyunları artık sadece oynamıyoruz.

Yorum Yaz
E-posta adresiniz yorumlar listelenirken gizli kalacaktır.
İlk yorumu siz yazın!

Bu konu için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yazarak destek verin!

Yorum Yaz