Mi Band 5 Hakkında Düşüncelerim

Deneyimlerim
4 yıl önce / 23-11-2020

"Mi band 5" hakkında düşüncelerim ve deneyimlerim.

Önceleri Vestelin akıllı bilekliği "Vfit"i kullanıyordum. Uzun süre oturduğumda uyarması ve adım sayma özelliği benim için yeterliydi. Yada ben öyle düşünüyordum "Mi band 5" kullanmaya başlayınca du düşüncelerim değişti. Aynı özellikler fazlasıyla vardı "Vfit" 10-15 dk arasında kalp atışı ölçerken "Mi band 5" dakikada 1 ölçebiliyor. Yüksek kalp atışı algıladığında uyarması (Hiç başıma gelmedi.) sitres ölçmesi ve bunları yüzdelik olarak görmek gün hakkında bir çok bilgi veriyor. Stres seviyesinide aynı şekilde görebiliyoruz.

Benim en çok kullandım özelliklerinden birisi uyku takibi. Gün içindeki şekerlemeler ile birlikte gece uykunuzun kalitesi gibi bilgileri sizlere sunuyor. Diğer "Mi band 5" kullanıcılarının verileriyle karşılaştırarak "Yüzde şu kadar kullanıcıdan daha iyi uyudunuz" diye geri bildirim gönderiyor. Uykunuzu grafik olarak görebiliyor ne zaman uyandınız, ne zaman tekrar uyudunuz, ne zaman derin uykuya daldınız, ne zaman ram uykusundaydınız göre biliyorsunuz. Bunların dışında önceki verilerinizle karşılaştırarak, daha erken uyandınız, daha geç uyudunuz, uykunuz şu kadar uzadı gibi çıkarımlardada buluna biliyor.

Birde PAI diye bir sistemi var genel olarak aktivitenize puan veriyor. Puan yüzden fazlaysa bu iyi böyle devam edin diyor. Şahsen saatin tasarımı ve bu saydığım özellikler olsun saati beğendim. Bilgisayar başında çok vakit geçirdiğim için saat sayesinded günde daha çok hareket etmeye başladım alarmları sayesinde daha erken uyumaya ve uyku takibiyle uykumun kalitesini artırmamda bana yardımcı oldu. Size tafsiyem bu özelliklere sahip saat veya bileklik kullanıyorsanız kullanmaya devam edin ama bu özellikler yoksa saatinizi veya bilekliğinizi değiştirmeniz taraftarıyım.

Yorum Yaz
E-posta adresiniz yorumlar listelenirken gizli kalacaktır.
user image
Mehmet Candan

Güzel yazı olmuş.

4 yıl önce