Lucifer 1-5 sezon İncelemem

İnceleme, Dizi
3 yıl önce / 31-01-2021

1-5 Sezon İncelemem

Öncelikle diziyi sevdim, birazdan diziye sövecek olsam da diziyi sevdim. İlk üç sezon biraz yavaş geçse de dört ve beşinci sezon su gibi aktı gitti. Yaklaşık üç günde diziyi bitirdim. The Walking Dead dizisine ara verdiğim zaman tadımlık olarak Lucifer’e başladım.

Dizinin polisiye kısmı beni hiç sarmadı hatta nefret edecektim. Sürekli dizi ilerleyecek bir yerlere gelecekken polisiye kısmı sanki araya giriyordu. Polisiye kısmını en iyi tanımlayan şey uzun geçilemeyen bir reklam gibi. Belki diziye dair bir şeyler olur diyerekten izliyorsunuz ama dizi bir yere varamıyor.

Lusifer ve diğer semavi varlıklar yarım akıllı. Bir sıkıcı taraf daha. Sorunlarını kendisi çözmek ya da çözüm aramak yerine psikoloğa koşan Lusifer. İnsanlardan kendini üstün gören bu varlıklar, insanları anlayamıyor. Küçümsedikleri bu varlıklar onlardan daha zeki geliyor diziyi izledikçe.

Lusifer çocuk gibi davranıyor. Sürekli birileri onu manipüle ediyormuş gibi sızlanıp duruyor. Babasıyla bir derdi var ama tek taraflı. Babalarıyla hepsi konuşabiliyor ama babaları umursamıyor. Ben mağdurum gerisi boş diye takılan çocuk. Dizide Lusifer daha az çocuk gibi davransa daha az bencil olsa dizi daha güzel olabilirmiş.

Dizi bence biraz harcanmış. Daha iyi olabilecekken polisiye yapmak uğruna diziyi heba etmişler. Diziyi izlerken tamamen odaklanırsanız dizi bir yere varamıyor. Diziyi izlerken bir yandan başka işler ile uğraşırsanız dizi daha güzel bir tat bırakıyor. Odaklandığınızda fark edeceksiniz ki dizi bir yere varamıyor bir şeyler olacakken hep yarıda kesiliyor ya da atlanıyor. Bu durum dizinin beşinci sezonun finali hariç her bölümünde var.

Dizi ortalama üstü kalmış, daha iyi olabilecekken. Başardığı bir şeyler var yoksa neden sonuna kadar biri izler ki. Ellerindeki malzeme güzel bir dizi yapmaya yeterliyken onlar ortalama üstü olmasını seçmişler. Diziye bir puan vermem gerekirse. Puanım keyifle izlenebilir.

 

Puanlama sistemim

Kötü (izlemeyin)

Ortalamanın altında (yokluktaysan gider) Orta (İzlenebilir) orta üstü (Keyifle izlenebilir)

İyi (Bizim İçin Dizi Filmdir) :D

Yorum Yaz
E-posta adresiniz yorumlar listelenirken gizli kalacaktır.
İlk yorumu siz yazın!

Bu konu için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yazarak destek verin!

Yorum Yaz