Cyberpunk 2077 2.0 nasıl olmuş?

Oyun
8 ay önce / 26-09-2023

Daha önce iki yazı yazmıştım. Oyun çıkmadan önce çok heyecanlıydım. Oyun çıktı, çoğu incelemede beğenilmedi. Benim de bütçem olmayınca bekledim. Bütçem olunca oynadım ve beğendim.

Şimdi ise gelelim 2.0 güncellemesine.

Güncellemede bir çok şeyi yeniden ele almışlar.

NCPD
Oyunun polis sistemi, 2.0 güncellemesi ile tamamen revize ediliyor. GTA V veya GTA 5'teki gibi bir sisteme kavuşuyor. Beş yıldız sistemi vs.

Yetenek ağacı ve siber donanımlar
Yetenek ağacı değişmekle kalmamış, siber donanımlar da elden geçirilmiş. Şu anki haliyle neredeyse istediğiniz buildi yapmanız mümkün. Belirli bir alanda ilerlerken ek birkaç silah da güçleniyor. Örneğin, ağ gezer olarak ilerlerken akıllı silahlar da bir yandan güçleniyor. NCPD gibi hack yapamadığınız NPC'lere karşı koymanız mümkün oluyor.

Araç Çatışmaları
Oyuna araç çatışmaları eklendi. Özel silahlı bir kaç araba ve araç sürerken silah kullanımı geldi. Oyunu sonradan eklenen bir özellik olunca biraz eksik hissettirebilir fakat yeni çıkan DLC "Phantom Liberty"de belki biraz daha yoğun olabilir.

Not: Bu yazıyı yazarken DLC çıktı fakat video serimde oyunu bitirmeye uğraştığım için daha bakmadım.

Genel İyileştirmeler
Arayüz iyileştirmelerinden, tuş atamalarına, craft sistemlerine kadar bir çok detay ve sistem elden geçirilmiş.

Şimdi gelelim benim düşüncelerime. Yazının ana amacı veya ta kendisi diyebilirim.

Şahsen atmosferi, bolca aksiyon ve içerik içermesi beni fazlasıyla çekiyor. İçeriğinin kalitesi tartışılabilir fakat bence yeterince kaliteli ve çok. Bu durumlardan ötürü objektif olamayabilirim.

Araç çatışmaları ara ara gelen araçlı çete elemanlarıyla olsa da çok fazla yok. Aradığımda bir özellik değil açıkçası.

Yetenekler ve siber donanımlar muhteşem ötesi olmuş, oyun RPG veya RYO oyununun gibi hissetmeye başlamış. Önceden çok hızlı güçlenebildiğimiz sistem yerine daha çeşitli içerik sunan bir hale gelmiş durumda. Normalde katana çek, adamlara dal çık yaparken şimdi katana çekip adamlara mermilerini sektir yapıyorum :D. Sessizlik esaslı giderken ara ara sessizliğe başvurarak genel olarak aksiyon odaklı ilerledim. Bu haliyle neredeyse istediğiniz gibi bir V olabilirsiniz.

Son olarak değinmek istediğim şey ise “Y” tuşu. Eğilme tuşu yerine metin atlamayı başka bir tuşa alarak millet bir şey anlatırken anlamsızca oturamıyoruz. Şahsen NPC'leri trollemeyi seven birisi olarak eksikliğini çok çektim :D.

Genel bir değerlendirme yapacak olursam, şahsen çokça sevdim ve oyun şimdi çıkış yaptı tabirlerine katılıyorum. Şahsen oyunu seven birisi olarak daha da sevdim. Sanırım bu güncellemeden sonra oyunu 2-3 kere daha bitirebilirim. Tekrar oynanabilirlik açısından yetenek ağacı ve siber donanımlar çok fazla ilgimi çekti.

 

Yorum Yaz
E-posta adresiniz yorumlar listelenirken gizli kalacaktır.
İlk yorumu siz yazın!

Bu konu için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yazarak destek verin!

Yorum Yaz