Cyberpunk 2077

Gündem, Oyun
4 yıl önce / 06-12-2020

CyberPunk 2077 bu aralar en çok beklediğim oyun. Birçok insanın "The Witcher 3" ile tanıdığı "CD Projekt Red" firmasının yaptığı bir oyun.

Bu oyunu bekleme sebebim "The Witcher" oyunlarındaki "Geralt" karakteri. Oyun bir kitap serisinin oyuna uyarlanmışı gibi ama kitaptaki olayları değil kitaptan sonrasını anlatıyor. Bu kitaplar ve oyunları oynadıktan sonra firmanın diğer oyunlarına baktım. Mevcutta bir oyunları yoktu ama geliştirilen bir oyunları vardı. Bu oyun tahmin edebileceğiniz üzere "CyberPunk 2077". Oyunun vaat ettiği şeyler Yaşayan açık dünya Rol yapma ve CyberPunk bir dünya.

CyberPunk nedir Siberpunk ya da Siber çılgınlık, "yüksek teknoloji, düşük yaşam" şeklinde özetlenen bir dünya şekli çizen bilimkurgu alt türü. Bu dünyada insanlar daha çok robotlaşmaya başlamış teknolojinin doruklarına ulaşılmış. Şirketler çok fazla güç kazanmış ve devletleri ele geçirmişlerdir. Zengin ve fakirler arasındaki fark iyice uçmuş bir vaziyettedir.

Böyle bir dünyayı gezmek ve rol yapma öğeleriyle süslenmiş bir oyunda sadece görmek değil yaşamayı da deneyimlemek istiyorum. “The Witcher” oyunlarındaki gibi iyi bir hikâye sunacaklarını da düşünüyorum. Oyunda ünlü aktör “Keanu Reeves” de yüzüyle ve sesiyle bir karakter olarak hikâyede yer alacak. Oyunun tanıtıldığı bir fuarda Keanu Reeves hayranlarının anlattıklarından çok kendisinin havalı olduğunu söylemişti. Keanu Reeves hayranıysanız ve sırf onun için bu oyunu almayı düşünüyorsanız bir saniye durun ve düşünün.

CyberPunk 2077 açık dünya, aksiyon ve rol yapma oyunu. Açık dünya istediğiniz gibi gezebileceğiniz o dünyada istediğiniz gibi takıla bileceğiniz anlamına geliyor. Bazı firmalar sırf oyuncu çok para verdiği için uzun süre oynamak istiyor diye oynanış süresini uzatmak için oyunlarını açık dünya tasarlıyor. CyberPunk 2077 bize yaşayan bir açık dünya sözü veriyor. Yaşayan açık dünya oyunda gittiğiniz yerlerde sanki işe giden ya da işten gelen insanlar varmış gibi ya da bir alış-veriş merkezinin yakınlarındaysanız elinde poşetli insanlar görmeniz gibi ufak ama sizi oyunun içine çeken detaylardır. Aksiyon zaten aksiyon anlatmaya gerek olacağını sanmıyorum ama aksiyon dan çok aksiyon çeşitliliği de sunuyor çükü bir rol yapma oyunu. Rol yapma oyunlarında karakterinizi yaparsınız. Karakter yapma olaylarını seviyorsanız uzun zamanlar alacaktır oyuncular arasında da bu olay birçok kültürle gülünecek fotoğraflar videolar haline getirilmiştir. Karakteri oluşturduktan sonra oyuna başlarız bizi düşmanlar bekler onları ister gizli ister sıka sıka istersek aklımızı kullanıp çevre faktörleri ile öldürüp level alırız. Level bizim genel olarak bu tarz oyunlarda yetenek geliştirmeleri yapmamızı sağlayan puanlardan veren bir araçtır. Bir suikast uzmanı olmak istiyorsak ona uygun yeteneğe puan vererek, bam güm dalan biriyseniz ona uygun yeteneklere vererek karakterimizi güçlendiririz. Rol yapma oyunlarında bu yeteneklerimizi seçtiğimiz yerler genelde gelişmiş olur ve istediğimiz gibi o oyunu oynamamızı sağlar. Bu yüzden bu oyunu bekliyorum. Birçok farklı şekilde oynayabileceğim tek bir oyun. Suikastçı olmak için özel yapılmış bir oyun yerine bir oyunda hem suikastçı hem vur kır ilerleyen silah delisi, patlayıcı uzmanı, ya da iyi konuşmacı olup akıl çelen ve savaşmadan savaşlarda galip gelen biri olarak oynaması mümkün olan bir oyun.

Çıkış Tarihi 10 Aralık 2020

Düşüncelerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın. Yorumlarınız onay beklemeden yayınlanması için üye olabilirsiniz.

Yorum Yaz
E-posta adresiniz yorumlar listelenirken gizli kalacaktır.
İlk yorumu siz yazın!

Bu konu için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yazarak destek verin!

Yorum Yaz