Chat GPT ile Yeniden Yazılan "Yeni Kitaplar Oyunlar mı?"

Oyun, Kitap
1 yıl önce / 27-12-2022

Oyunlar günümüzde birçok insan için vazgeçilmez hale geldi. Oyunların popülaritesi artarken, tüketimi ve çeşitliliği de arttı. Bu tüketim ve çeşitlilik, insanlara birçok deneyim sunmaya başladı. Kitaplar sayesinde insanlar birçok evrene, zamana ve karaktere ulaşabilir. Oyunların bazıları da bu kitaplarda yaşanan olayları ve deneyimleri bizlere sunar. Kitaplarda yaşanan olayları görsel olarak deneyimlemek ve hikayeyi seçimlerle değiştirmek, kitaplardan daha fazlasını sunar.

Kitapları okumak bizlerin okuma becerisini ve sabrını artırırken, oyunların çoğu insanların sabır süresini ve dikkatini verme süresini kısaltır. Kitapları sesli okumak konuşma problemlerini ve diksiyonu iyi yönde etkiler. Kitapları bu kadar övmüşken, biraz da kötü yanlarından bahsetmek istiyorum. Kitaplar bizlere güzel evrenler ve deneyimler sunarken, bir kitabın kalitesini anlamak için okumak zorundayız. Kitapları internet platformlarından okuyorsanız, herkesin yazabildiği bir ortamda maalesef kalite düşer. Oyunlarda da bu kalite durumu geçerli, ancak kalitesini anlamak için içeriği tüketmemiz gerekmiyor.

Oyunlar, birçok insan tarafından kaçış aracı olarak kullanılmaktadır. İşten yorgun dönen bir kişi, stresini atmak ve rahatlamak için oyun oynayabilir. Kitaplar, yorgun düşmüş insanlar için yorucu olabilir, bu nedenle ilk seçenek olmayabilir. Oyunlar, daha az dikkat ve odaklanma gerektirdiği için her yaşa hitap edebilir. Günümüzde, tabletlerle büyüyen bir nesil var. Aileler, çocuklarının eline tabletler verip, ne yaptıklarını denetlemiyor. Bu çocuklar, ufak olmalarına rağmen, oyun gibi içerikleri tüketebilirler. Oyunlar, bazı zamanlarda birçok insana, sanki katil yetiştiriliyormuş gibi görünebilir, ancak oyunlaştırma, iyi bir eğitim aracıdır. Örneğin, okullardaki not sistemi, oyunlardaki puan sistemiyle aynıdır. Yüksek puan, iyidir ve düşük puan, kötüdür. Bazı ülkeler, dördüncü sınıfa kadar, genellikle çocukların okulu sevmelerini ve daha kolay öğrenmelerini sağlamak için, derslerinin çoğunu oyunlarla geçirirler.

Oyunların günümüzdeki yeri, hiç şüphesiz, yüksek bir mevkidedir. Önemli olan şey, ailelerin bu konuda denetim sağlamalarıdır. Oyunların çoğunun üstünde, hangi yaş grubu için uygun olduğu belirtilmekte veya oyunların ana sayfasında, oyunla ilgili bilgiler verilmektedir. Çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak kadar, oyun alışkanlıklarını da kontrol etmek çok önemlidir. Günümüzde, oyunlar, kitapların yerini almaya ve daha iyi deneyimler sunmaya başlamıştır, ancak birçok kitaptaki deneyimler, oyunlara aktarılamamaktadır. Oyun oynayarak eğlenmek kadar, kitap okuyarak da eğlenebilmektedir. Eğer sıkı bir oyuncuysanız, macera kitaplarını okuyabilirsiniz, bu sayede, alışık olduğunuz hikayelerin yönünü değiştirebilir ve hikayeyi değiştirebilirsiniz. Oyunlardaki gibi, seçim anlarında size seçenekler sunulmaktadır ve bu seçenekler için size yönlendirmeler yapılmaktadır, örneğin, 'bu seçenek için bu sayfaya gidin' gibi.

Yorum Yaz
E-posta adresiniz yorumlar listelenirken gizli kalacaktır.
İlk yorumu siz yazın!

Bu konu için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yazarak destek verin!

Yorum Yaz